• Τι είναι & τι θα ‘θελα να είναι

  Η Ελευθερουτοπία ξεκίνησε ως ένα μπλογκ για τη λογοκρισία ενός συγκεκριμένου ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Θα 'θελα, όμως, να άνοιγε τη συζήτηση για το γενικότερο πρόβλημα λογοκρισίας που υπάρχει στην εφημερίδα. Ακόμα πιο πολύ θα 'θελα να άνοιγε τη συζήτηση για τη λογοκρισία σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.
 • 2007 / Το ρεπορτάζ & η λογοκρισία

  Τον Ιούλιο του 2007, ένα ρεπορτάζ μου για την ποιότητα των λαδιών στα McDonald's και τα Goody's προσέκρουσε σε μια γελοία διαπλοκή εντός της εφημερίδας: Διαπλοκή μεταξύ της ηγεσίας της Κ.Ε. και μιας δημοσιογράφου της Κ.Ε. (που έχει φραντσάιζ των Goody's) με την ίδια τη Goody's. Η ηγεσία της Κ.Ε. έκοψε το ρεπορτάζ. Όταν ζήτησα εξηγήσεις, η διεύθυνση προσπάθησε να με απολύσει και με έβαλε στο ψυγείο.
 • 2008 / Απόλυση & μπλογκ

  Μετά από ένα χρόνιο αναγκαστικού ψυγείου, στα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της Κ.Ε. με απέλυσε. Ταυτόχρονα, έφτιαξα αυτό το μπλογκ για μιλήσω επωνύμως για όσα είχαν συμβεί.
 • 2009 / Τα Goody’s καταργούν το φοινικέλαιο

  Τα Goody's καταργούν το φοινικέλαιο και καλούν την καθηγήτρια Τριχοπούλου (βασική πηγή του κομμένου ρεπορτάζ, την οποία η διεύθυνση της Κ.Ε. αμφισβήτησε επειδή στρεφόταν εναντίον του φοινικελαίου) να προλογίσει τη νέα καμπάνια της εταιρείας.
 • Στατιστικά

  • 64,429 hits
 • Advertisements

Ανακοίνωση της «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αθήνα, 17/9/2008

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οι σύμβουλοι της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ κατέθεσαν την πιο κάτω πρόταση με τη μορφή σχεδίου ανακοίνωσης για την αντιμετώπιση της απόλυσης του συναδέλφου Νικόλα Λεοντόπουλου από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν την αποδέχτηκε και ακολούθως, λόγω της ύπαρξης  διαφορετικών προτάσεων, δεν κατέστη δυνατό, να υπάρξει καμία απόφαση, πάντως όχι με την ευθύνη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί την απόλυση του συναδέλφου Νικόλα Λεοντόπουλου από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναίτια  και μεθοδευμένη και με αυτήν την έννοια ζητά την άμεση ανάκλησή της.

Οι εξηγήσεις που έδωσε προχθές στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής της «Κ.Ε.» Γιάννης Βλαστάρης, δεν δικαιολογούν  κατά κανένα τρόπο τη δυσμενή κατάληξη μιας περσινής υπόθεσης χειρισμού ενός σοβαρού ρεπορτάζ του συναδέλφου, που αναφερόταν σε επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία προϊόντα φαστ φουντ. Τουναντίον, το γεγονός ότι η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», έθεσαν σε υποχρεωτική «αργία» επί ένα χρόνο τον Νικόλα Λεοντόπουλο και επέλεξαν να τον απολύσουν μέσα στο καλοκαίρι, ως δήθεν «αργόμισθο»,
επιβεβαιώνει τη μεθόδευση, αλλά και τη δυσκολία της ηγεσίας της εφημερίδας να επινοήσει προφάσεις για να τον απομακρύνει.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα συγκαλέσει συνέλευση των δημοσιογράφων της εφημερίδας, με πρόταση για κινητοποίηση στην προσπάθεια επιστροφής του συναδέλφου στη δουλειά του».

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: