• Τι είναι & τι θα ‘θελα να είναι

  Η Ελευθερουτοπία ξεκίνησε ως ένα μπλογκ για τη λογοκρισία ενός συγκεκριμένου ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Θα 'θελα, όμως, να άνοιγε τη συζήτηση για το γενικότερο πρόβλημα λογοκρισίας που υπάρχει στην εφημερίδα. Ακόμα πιο πολύ θα 'θελα να άνοιγε τη συζήτηση για τη λογοκρισία σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.
 • 2007 / Το ρεπορτάζ & η λογοκρισία

  Τον Ιούλιο του 2007, ένα ρεπορτάζ μου για την ποιότητα των λαδιών στα McDonald's και τα Goody's προσέκρουσε σε μια γελοία διαπλοκή εντός της εφημερίδας: Διαπλοκή μεταξύ της ηγεσίας της Κ.Ε. και μιας δημοσιογράφου της Κ.Ε. (που έχει φραντσάιζ των Goody's) με την ίδια τη Goody's. Η ηγεσία της Κ.Ε. έκοψε το ρεπορτάζ. Όταν ζήτησα εξηγήσεις, η διεύθυνση προσπάθησε να με απολύσει και με έβαλε στο ψυγείο.
 • 2008 / Απόλυση & μπλογκ

  Μετά από ένα χρόνιο αναγκαστικού ψυγείου, στα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της Κ.Ε. με απέλυσε. Ταυτόχρονα, έφτιαξα αυτό το μπλογκ για μιλήσω επωνύμως για όσα είχαν συμβεί.
 • 2009 / Τα Goody’s καταργούν το φοινικέλαιο

  Τα Goody's καταργούν το φοινικέλαιο και καλούν την καθηγήτρια Τριχοπούλου (βασική πηγή του κομμένου ρεπορτάζ, την οποία η διεύθυνση της Κ.Ε. αμφισβήτησε επειδή στρεφόταν εναντίον του φοινικελαίου) να προλογίσει τη νέα καμπάνια της εταιρείας.
 • Στατιστικά

  • 64,452 hits
 • Advertisements

Τα Goody’s καταργούν το φοινικέλαιο!

  goodys-elaiolado

Η είδηση έπεσε σα βόμβα στο νιούζρουμ της Ελευθερουτοπίας.

Ενάμιση χρόνο μετά το ρεπορτάζ για τα λάδια των φαστ φουντ (το οποίο η διεύθυνση της Κυριακάτικης έκοψε για τους γνωστούς λόγους), εννέα μήνες μετά τη δημιουργία αυτού του μπλογκ, τα Goody’s καταργούν το φοινικέλαιο!

Και σαν όλα αυτά να είναι το χάπι εντ σε αμερικάνικη κομεντί ή σα να υπάρχει θεία Δίκη, τα Goody’s καλούν την καθηγήτρια Τριχοπούλου να προλογίσει την επίσημη εκδήλωση με την οποία ανακοινώνουν στον Τύπο πως στη θέση του παλιού λαδιού θα χρησιμοποιούν ελαιόλαδο!

prosklisi-trixopoulou

Ναι,

~ την καθηγήτρια Τριχοπούλου, βασική πηγή στο ρεπορτάζ σε σχέση με το φοινικέλαιο που έκοψε η διεύθυνση της Κ.Ε.,

~ την καθηγήτρια Τριχοπούλου, την επάρκεια της οποίας οι Βλαστάρης και Σιαφάκας αμφισβήτησαν, επιστρατεύοντας τον περίφημο καθηγητή Γεωργίου για να υπερασπιστεί το φοινικέλαιο και τα Goody’s.

Δεν ισχυρίζομαι ότι τα Goody’s άλλαξαν το φοινικέλαιο λόγω της Ελευθερουτοπίας. Αλλά τι ειρωνία! Η δικαίωση του ρεπορτάζ και το άδειασμα των Βλαστάρη, Σιαφάκα, Γεωργίου ήρθε από την ίδια την εταιρεία την οποία υποστήριξαν τόσο καιρό. Δεν είναι αστείο;

 

Στο ρουφ-γκάρντεν του Χίλτον

Πήγα στην επίσημη παρουσίαση των Goody’s. Οργανώθηκε στις 5 Μαρτίου στο ρουφ-γκάρντεν του Hilton. Ξέρετε πώς είναι αυτά: πάνελ επιστημόνων, media kit, τηλεοπτικές κάμερες και φυσικά πρωινός μπουφές τον οποίο λιανίζουν οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι. Η εταιρεία θα ανακοίνωνε τη νέα πρωτοβουλία της για αντικατάσταση του παλιού λαδιού τηγανίσματος με ελαιόλαδο.

Την «ενημερωτική συνάντηση» (αυτός ήταν ο επίσημος τίτλος) συντόνιζε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης (περισσότερα γι αυτόν πιο κάτω, και σε επόμενο ποστ).

Πρώτη ανέβηκε στο βήμα η καθηγήτρια Τριχοπούλου. Ανέλυσε επί μακρόν τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, και διακριτικά εξήρε την πρωτοβουλία της Goody’s.

Μετά μίλησαν η κ. Σμυρνή (σίγουρα υψηλό στέλεχος της εταιρείας αν κρίνω από το ντύσιμο, το στυλ και το χαμόγελο – όλα αλά Γιάννα) και μετά ο υπεύθυνος έρευνας της εταιρείας κ. Καλλίτσης, δηλώσεις του οποίου είχαμε φιλοξενήσει στο κομμένο ρεπορτάζ.

Στο τέλος μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος, ο οποίος κατέληξε ως εξής: «Θα κλείσω με κάτι που ίσως να μην αρέσει στους υπεύθυνους της Goody’s…» (Μακρά κι ανήσυχη σιγή στο κοινό) «… Εύχομαι η πρωτοβουλία τους να βρει μιμητές».

Μετά τους ομιλητές, ήρθε η ώρα των ερωτήσεων. Και τότε σκέφτηκα να κάνω και ‘γω μια ερώτηση – ναι, το παραδέχομαι: στο μυαλό μου εξακολουθούσε να παίζει εκείνη η αμερικάνικη ταινία όπου στο φινάλε ο θαρραλέος (τρομάρα μου) δημοσιογράφος χαλάει τη γιορτή των αδίστακτων executives:

Μάζεψα θάρρος, σήκωσα το χέρι μου και ρώτησα: «Η Goody’s ώς σήμερα χρησιμοποιούσε φοινικέλαιο. Ποια είναι η γνώμη των επιστημόνων του πάνελ, της κ. Τριχοπούλου και του κ. Ξένου γι αυτό;»

Πριν απαντήσουν οι ερωτώμενοι, πήρε το λόγο ο κ. Καλλίτσης της Goody’s: «Σας πειράζει να σας απαντήσω πρώτος εγώ;», με ρώτησε. Ο κ. Καλλίτσης είπε ότι το φοινικέλαιο είναι «το πιο σταθερό λάδι», ότι «όλα αυτά τα χρόνια είχαμε κάνει μετρήσεις και συλλέξει δεδομένα», καταλήγοντας ότι σημασία έχει πως «από το καλό περνάμε στο καλύτερο». Πριν προλάβει ο κ. Καλλίτσης να τελειώσει τη φράση του, ο συντονιστής της εκδήλωσης, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, έσπευσε να κλείσει το θέμα: «Επόμενη ερώτηση παρακαλώ».

Επέμεινα, ζητώντας και πάλι την απάντηση της κ. Τριχοπούλου και του κ. Ξένου.

Η κ. Τριχοπούλου (προς τιμήν της) χωρίς να διστάσει καθόλου είπε κοφτά: «Το φοινικέλαιο κάνει πολύ κακό». Προσέθεσε και κάτι για το τηγάνισμά του, που δεν το συγκράτησα – παραήμουν ταραγμένος από την ιστορικότητα της στιγμής για να ακούσω.

Και ο κ. Ξένος, του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής; Τι γνώμη εξέφρασε για το φοινικέλαιο; Είπε σχεδόν επί λέξει: «Τόσο εγώ όσο και το Ινστιτούτο Διατροφής δεν υποστηρίζουμε τα Goody’s αλλά την πρωτοβουλία και εύχομαι και άλλοι, ακόμα και ανταγωνιστές να πράξουν το ίδιο».

Αντίθετα με την ταινία που έπαιζε στο μυαλό μου, ούτε τη γιορτή των εγκζέκιουτιβς χάλασα, ούτε το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ούτε καν τα εντυπωσιακά κορίτσια που ευδοκιμούν συνήθως σε τέτοιες εκδηλώσεις μού ζήτησαν μετά αυτόγραφο. Απλώς, ο επόμενος δημοσιογράφος έκανε την επόμενη ερώτηση.

Αν είχα τα κότσια, αλλά δεν τα έχω, θα ρωτούσα και κάτι ακόμα αλλά μού φάνηκε πολύ θαρρετό: «Η κ. Τριχοπούλου και ο κ. Ξένος αμείφθηκαν για την παρουσία τους σήμερα εδώ;» Η ερώτηση δεν είναι κακοήθης. Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν έχουν αμειφθεί, όλα είναι Ο.Κ., αν έχουν αμειφθεί, τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν την έκανα την ερώτηση. Εκ των υστέρων, σκέφτομαι πως το πραγματικό σκάνδαλο είναι άλλο: οι δημοσιογράφοι έχουμε αποδεχθεί σε τέτοιο βαθμό ως φυσιολογικό αυτό το PR πανηγύρι μεταξύ εταιρειών και ΜΜΕ, ώστε τα πιο προφανή ερωτήματα να μας φαίνονται παράλογα.

 

Και τώρα τι έχουν να πουν όλοι αυτοί; Ο Βλαστάρης, ο Σιαφάκας, η δημοσιογράφος-επιχειρηματίας, ο κ. Γεωργίου…

Advertisements

16 Σχόλια

 1. Πάντως έχουν αντανακλαστικά. Και γιατί υποτιμάς τον εαυτό σου; Προφανώς κι έχει σχέση με το ρεπορτάζ.

 2. Εγώ έχω φάει πολλές φορές στα Γκούντις και νομίζω ότι το φαγητό τους είναι πολύ υγιεινό. Επίσης νομίζω ότι , μπορεί να μην το λένε οι ίδιοι, αλλά όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι διαλεχτά, συμπεραλαμβανομένου και του λαδιού. Είστε σίγουρος κύριε Νικόλα ότι δεν τους αδικήσατε στην αρχή; Ελπίζω η Ελευθεροτυπία να γράψει κάτι καλό τώρα που έβαλαν και το ελαιόλαδο.

 3. Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.

  (επειδή σε βλέπω να αμφιβάλεις, σε αντίθεση με τους γεμάτους αυτοπεποίθηση διώκτες σου, θυμήθηκα αυτή τη φράση ενός σπουδαίου ανθρώπου)

 4. 1. Μην αισθάνεσαι απόλυτα σίγουρος για οτιδήποτε.

  2. Μη θεωρείς ότι είναι σωστό και άξιο να προχωράς αποκρύπτοντας αποδείξεις, διότι σίγουρα κάποτε θα έρθουν στο φως.

  3. Ποτέ μην προσπαθήσεις να σταματήσεις τη σκέψη επειδή είσαι βέβαιος ότι θα επιτύχεις.

  4. Όταν συναντάς μια αντίθετη άποψη, ακόμα κι αν προέρχεται από το σύζυγο ή τα παιδιά σου, προσπάθησε να την ξεπεράσεις με συζήτηση και όχι μέσω της άσκησης εξουσίας. Μια νίκη βασισμένη στην αυθεντία είναι εξωπραγματική και πλασματική.

  5. Μην έχεις καθόλου σεβασμό προς την αυθεντία των άλλων, διότι πάντοτε βρίσκεις αντίθετες προς αυτούς αυθεντίες.

  6. Μη χρησιμοποιείς δύναμη για να καθυποτάξεις απόψεις που θεωρείς ολέθριες, διότι αν το κάνεις, οι απόψεις αυτές θα καθυποτάξουν εσένα.

  7. Μη φοβάσαι την εκκεντρικότητα στις ιδέες σου, διότι κάθε ιδέα που σήμερα είναι αποδεκτή, κάποτε ήταν εκκεντρική.

  8. Να ευχαριστιέσαι περισσότερο με την έξυπνη διαφωνία, παρά με την παθητική συμφωνία, διότι αν εκτιμάς την εξυπνάδα όπως πρέπει, στην πρώτη περίπτωση υπονοείται μια πιο βαθιά συμφωνία από τη δεύτερη.

  9. Να είσαι ευσυνείδητα ειλικρινής, ακόμα κι αν η αλήθεια είναι ενοχλητική, διότι είναι περισσότερο ενοχλητικό όταν προσπαθείς να την σκεπάσεις.

  10. Μη ζηλεύεις την ευτυχία εκείνων που ζουν ανόητα στον κόσμο τους. Μόνο ένας ανόητος θα το θεωρούσε αυτό ευτυχία.»

  Πηγή: – «A liberal decalogue» by Bertrand Russell. From “The Autobiography of Bertrand Russell, Vol. 3: 1944-1969, pp. 71-2.”

 5. Γιατί δεν τολμάς να γίνεις λίγο πιο αποκαλυπτικός; Γιατί κανείς σας δεν αναφέρει ότι ο Σιαφάκας έβαλε το παιδί του στη γαλάζια Civitas ; Η οποία φυσικά δεν τον προσέλαβε για τα προσόντα του (θα τον είχαν πάρει κι άλλοι) αλλά για τη χρήσιμη φιλία του πατέρα του….Είναι τόσο αθώο το φιλτράρισμα του ελεύθερου ρεπορτάζ από τον Σιαφάκα , που παλεύει να περνάνε όλο και λιγότερα επικίνδυνα για την κυβέρνηση ρεπορτάζ;
  Αλλά όπως και να έχει ….η γυναίκα του Καίσαρα θα έπρεπε να δείχνει τίμια έστω κι αν ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι….

 6. ΕΔΩ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΒΛΑΣΤΑΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΤΟ ΕΣΒΗΣΑ. ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΟ. Είμαστε ωραίοι τύποι και υπεράνω!
  Ν.

 7. Καλό κουράγιο

 8. Επειδή έτυχε και εγώ να παρευρίσκομαι στην εν λόγω συνέντευξη τύπου, ο Κος Ξένος προς τιμή του δεν απάντησε αυτό που γράφεις,αλλά ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Ινστιτούτο Διατροφής δεν υποστηρίζουν τα Goodys αλλά την πρωτοβουλία και εύχεται και άλλοι , ακόμα και ανταγωνιστές να πράξουν το ίδιο

  • Ιωάννα, το δέχομαι αυτό που λες και το πέρασα όπως ακριβώς το λες στο αρχικό ποστ, παρότι δεν βλέπω καμία ουσίωδη διαφορά. Η ερώτηση μου στη συνέντευξη τύπου ήταν σαφής:
   «Τι γνώμη έχετε για το φοινικέλαιο;»
   Και η απάντηση του κ. Ξένου (σύμφωνα με τη δική σου, σωστότερη, εκδοχή) ήταν:
   «Τόσο εγώ όσο και το Ινστιτούτο Διατροφής δεν υποστηρίζουμε τα Goody’s αλλά την πρωτοβουλία, και εύχομαι και άλλοι, ακόμα και ανταγωνιστές, να πράξουν το ίδιο».
   Τώρα, αυτό το θεωρείς απάντηση στην ερώτηση;

 9. Το θεωρώ απόλυτη απάντηση Αγαπητέ Νικόλα. Δείχνει την διάθεση ενός ανθρώπου ή καλύτερα ενός φορέα, να υποστηρίξει την χρησιμοποίηση του ελαιολάδου σε εστιατόρια που δυστυχώς ή ευτυχώς τρώνε πάρα πολλοί Ελληνες…Από εκεί και πέρα επιστήμονας που έρχεται σε μια παρουσίαση των Goodys και λέει ορθά κοφτά δεν υποστηρίζω τα Goodys, εννοώντας στο τι έχουν πράξει ως σήμερα (άρα και την χρήση φινοικελαίου), αλλά υποστηρίζω μια κίνηση που σίγουρα είναι θετική, είναι αξιέπαινος. Το θέμα δεν είναι να επέμβουν οι ειδικοί και να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο τα καλά και ακριβά εστιατόρια….Το θέμα είναι να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο τέτοιου είδους ταχυφαγεία που πλημμυρίζονται από κόσμο…

  • Ιωάννα, σου απαντάω σε όσα λες και σε μερικά ακόμη:
   1. Όχι, ο κ. Ξένος δεν απάντησε στην ερώτηση παρά πολύ πολύ εμμέσως. ΟΚ, άφησε ένα ασαφές υποννοούμενό αλλά η ερώτηση ήταν σαφής: «Τι γνώμη έχετε για το φοινικέλαιο;» Για να φανεί η διαφορά, δες τι είπε η Τριχοπούλου.
   2. Ναι, είναι θετικό ότι τα Goody’s πάνε από το φοινικέλαιο στο ελαιόλαδο. Και για έναν ακόμα λόγο, αυτόν που εκθέτεις: «Το θέμα είναι να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο τέτοιου είδους ταχυφαγεία που πλημμυρίζονται από κόσμο…» (Φυσικά, το σωστό θα ‘ταν οι δημοσιογράφοι να κάνουμε ρεπορτάζ για το ελαιόλαδο των Goody’s και όχι να αρκεστούμε σε μια παρουσίαση μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων).
   3. Η σημερινή θετική πρωτοβουλία δεν σβήνει το παρελθόν, ούτε αίρει τις ενδεχόμενες ευθύνες της εταιρείας για το λάδι που χρησιμοποιούσε ως τώρα.
   4. Το έγραψα και στο ποστ. Αν ο Ξένος και το Ινστιτούτο του αφιλοκερδώς υποστηρίζουν την κίνηση των Goody’s, τότε μπράβο τους. Αν υπάρχει οικονομική σχέση μεταξύ του ΕΙΔ και των Goody’s τότε υπάρχει πρόβλημα. (Και επαναλαμβάνω: η ερώτηση δεν θα έπρεπε να προσβάλλει κανέναν. Είναι προφανής. Και θα αρκούσε μία απλή απάντηση των δύο μερών, Goody’s και ΕΙΔ).
   5. Και κάτι για τον ρόλο των ΜΜΕ:
   Για πολλά χρόνια, η Goody’s χρησιμοποιούσε φοινικέλαιο (συμφωνούμε πλέον ότι ήταν ένα «κακό» λάδι;). Μέτρα όλα αυτά τα χρόνια πόσες αναφορές έκαναν τα ελληνικά μίντια στη χρήση από την εταιρεία του συγκεκριμένου λαδιού.
   Εδώ και είκοσι μέρες, η Goody’s χρησιμοποιεί ελαιόλαδο. Μέτρα πόσες αναφορές έκαναν τα ελληνικά μίντια στη χρήση από την εταιρεία του νέου «καλού» λαδιού.

 10. Ε όχι να τους χειροκροτήσουμε που κάτω από όλη αυτή την πίεση αντικατέστησαν τον υγρό καρκίνο με κάτι πιο «υγιεινό»! Δεν τους γλιτώνει από τις ευθύνες τους!

  Και, για συγνώμη λίγο, σε όλη αυτή την PR εξτραβαγκάνζα, ανέφεραν τι ελαιόλαδο θα βάζουν? (Παρθένο, έξτρα παρθένο, μήπως το πυρηνέλαιο που έβαζε η γιαγιά μου στο καντήλι και που είναι το ίδιο βλαβερό με την παλμόλη?) Μήπως ανέφεραν κάθε πόσες τηγανιές το αλλάζουν? Τους ρώτησε κανείς? Ε? Ε?

  Αλήθεια, το μπουφέ είχε εδέσματα της Goody’s?

 11. Όλα τα πράγματα είναι πως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας..Γνώμη μου είναι πως ο κ.Ξένος απάντησε πολύ πιο τολμηρά από ότι η Κα Τριχοπούλου, η οποία ήταν και χρόνια πολέμιος των ταχυφαγείων και πραγματικά δεν πίστευα ότι θα παρίσταται μέχρι που την είδα…Λέγοντας κάποιος ότι δεν υποστηρίζω τα Goodys αλλά την εν λόγω πρωτοβουλία, δεν αδειάζει μόνο το φοινικέλαιο από το παρελθόν, αλλά τα Goodys τα ίδια…Ξεκαθάρισε ότι είναι εκεί μονο και μόνο γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που γίνεται και δεν τον απασχολεί αν αυτό το έκαναν τα goodys ή ο όποιος άλλος…Σου φαίνεται αυτή η θέση να ενέχει υποψία χρηματοδότησης ? Χρηματοδοτήσε από κάποιον και βγαίνεις σε συνέντευξη τύπου και λες ότι εγώ δεν τον υποστηρίζω αλλά επικροτώ μόνο την συγκεκριμένη του ενέργεια ? Όσο για τον «υγρό» καρκίνο που λεει ο φίλος μας, αν πραγματικά το πιστεύει, ας σταματήσει να τρώει από οποιοδήποτε σουβλατζίδικο…Το 90% των σουβλατζίδικων τηγανίζουν σε φοινικέλαιο….Anyway όπως και να έχει το πράγμα, καλό θα ήταν, όλη αυτήν την ενέργεια που βγάζουμε αλληλογραφώντας να την διοχετεύσουμε αμφότεροι στην ανεύρεση και άλλων πραγμάτων που πρέπει να αλλάξουν και όχι στον μίζερο σχολιασμό μιας κίνησης που όλοι δεχόμεθα ότι είναι θετική…

 12. Ναι, τόλμη δείχνει η απάντηση του τηλεδιατροφολόγου κύριου Ξένου (να θυμίσω και την άλλη καμπάνια του για ‘υγιεινή διατροφή’ σε συνεργασία με πρώην ευτραφή -κι επίσης τηλεοπτικό – σεφ, για λογαριασμό μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ) και όχι ενοχή.

  Και, Ιωάννα, τα σουβλατζίδικα και τις διατροφικές τους βόμβες στις χαρίζω, εγώ στο γραφείο παίρνω ταπεράκι.

  Και την ενέργεια που μου δίνουν οι σωστοί υδατάνθρακες και τα καλά λιπαρά που διαλέγω (γιατί δεν είμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι σαπιοκοιλιάδες) την βάζω εδώ όπου σκεπτόμενοι άνθρωποι ανταλλάζουν απόψεις και, επίτρεψέ μου την αισιοδοξία, στηρίζουν μια συζήτηση από αυτές που πιέζουν τις εταιρείες να κάνουν, καμιά φορά, κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση όπως αποδεικνύεται.

  Όσο για την καχυποψία και τη «μιζέρια», σε παραπέμπω στη σελίδα της wikipedia για το ελαιόλαδο και την κατηγοριοποίησή του, που έξυπνα επιστρατεύει στους τίτλους της η Goody’s. Μία βόλτα και στο σάιτ τους, θα σε πείσει: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΜΟΝΟ στις σαλάτες, στα τηγανητά απλώς «ελαιόλαδο», του οποίου ο ορισμός είναι «μίγμα παρθένου ελαιολάδου μηχανικής κατεργασίας (απ’αυτό που βγάζει ο συνεταιρισμός στο χωριό μου) με χημικά κατεργασμένο».

  Πάω στοίχημα ότι η λαμπάδα που εμμέσως προτείνεις να τους ανάψουμε για την καλοσύνη τους, μια χαρά θα ανάβει φωτιά με το λάδι των Goodys μετά από 8 ώρες συνεχούς τηγανίσματος (γιατί κάθε τότε λένε ότι το αλλάζουν).

 13. Η φυλλάδα αυτή (aka ‘ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ») δεν ήταν μαζί με τις φυλλάδες «ΒΗΜΑ» και «ΕΘΝΟΣ» που φέρατε τον Ερντογάν στην Αθήνα???
  Και τολμάτε και μιλατε??/Νροπή

 14. Δηλαδή εκείνη την Κυριακή η Espresso ήταν μακράν πιο έγκυρη από την φυλλάδα της μεθούκας Μανιας Τεγοπούλου…ντροπή στην φυλλάδα σας…ΑΑΑ…..αν μπορείς πες στην φυλλάδα που δούλευες να φέρουν και το Ελβις…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: