• Τι είναι & τι θα ‘θελα να είναι

    Η Ελευθερουτοπία ξεκίνησε ως ένα μπλογκ για τη λογοκρισία ενός συγκεκριμένου ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Θα 'θελα, όμως, να άνοιγε τη συζήτηση για το γενικότερο πρόβλημα λογοκρισίας που υπάρχει στην εφημερίδα. Ακόμα πιο πολύ θα 'θελα να άνοιγε τη συζήτηση για τη λογοκρισία σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.
  • 2007 / Το ρεπορτάζ & η λογοκρισία

    Τον Ιούλιο του 2007, ένα ρεπορτάζ μου για την ποιότητα των λαδιών στα McDonald's και τα Goody's προσέκρουσε σε μια γελοία διαπλοκή εντός της εφημερίδας: Διαπλοκή μεταξύ της ηγεσίας της Κ.Ε. και μιας δημοσιογράφου της Κ.Ε. (που έχει φραντσάιζ των Goody's) με την ίδια τη Goody's. Η ηγεσία της Κ.Ε. έκοψε το ρεπορτάζ. Όταν ζήτησα εξηγήσεις, η διεύθυνση προσπάθησε να με απολύσει και με έβαλε στο ψυγείο.
  • 2008 / Απόλυση & μπλογκ

    Μετά από ένα χρόνιο αναγκαστικού ψυγείου, στα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της Κ.Ε. με απέλυσε. Ταυτόχρονα, έφτιαξα αυτό το μπλογκ για μιλήσω επωνύμως για όσα είχαν συμβεί.
  • 2009 / Τα Goody’s καταργούν το φοινικέλαιο

    Τα Goody's καταργούν το φοινικέλαιο και καλούν την καθηγήτρια Τριχοπούλου (βασική πηγή του κομμένου ρεπορτάζ, την οποία η διεύθυνση της Κ.Ε. αμφισβήτησε επειδή στρεφόταν εναντίον του φοινικελαίου) να προλογίσει τη νέα καμπάνια της εταιρείας.
  • Στατιστικά

    • 66.279 hits

Ημερολόγιο Λογοκρισίας

 

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2007 υπέβαλα ένα αναλυτικό κείμενο με το τι είχε συμβεί προς την ηγεσία της Κ.Ε. και της «Χ.Κ. Τεγόπουλος»: προς την ιδιοκτήτρια Μάνια Τεγοπούλου, τον εκδότη Θανάση Τεγόπουλο, τον διευθυντή Γιάννη Βλαστάρη και τον αρχισυντάκτη Βαγγέλη Σιαφάκα.

Επέλεξα τότε (και επί ένα χρόνο), να μη δημοσιοποιήσω το κείμενο αυτό, ούτε την ίδια την υπόθεση. Δεν το έδειξα στους συναδέλφους μου, ούτε καν στους στενούς μου φίλους μέσα στην Κ.Ε.. Πολύ περισσότερο, δεν το δημοσιοποίησα εκτός εφημερίδας: ούτε διαρροές σε μπλογκ, ούτε σε ανταγωνιστικές εφημερίδες
Το κείμενο είχε τίτλο «Χρονικό ενός τοξικού μήνα στην Κ.Ε.» αλλά μοιάζει περισσότερο με ημερολόγιο… λογοκρισίας: Απευθύνεται σε… χαρντ-κορ αναγνώστες, καθώς περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα μέρα προς μέρα (και σχεδόν ώρα προς ώρα), σύμφωνα με τη δική μου εκδοχή.
Οι αποδέκτες του σημειώματος φέρθηκαν σα να μην το έλαβαν ποτέ και φυσικά δεν απάντησαν σε αυτό. Ένα χρόνο μετά, το ανεβάζω στο Ίντερνετ, ως απλό τεκμήριο της γελοίας αυτής ιστορίας.

Το Hμερολόγιο Λογοκρισίας σε μορφή pdf.

Σχολιάστε